Vegansk snack opskrift | DIY chokoladeplader | God værtindegave idé

Vegansk snack opskrift I chokoladeplader  | Nem og lækker snack I til gæst eller DIY gave

Vegansk snack opskrift til dig, der aldrig vil gå ned på chokolade-snack! Hjemmelavede chokoladeplader er både en nem og rigtig lækker måde at lave en chokolade-snack ud af de ting, du har liggende i køkkenskabe og skuffer. Lav chokoladen til dig selv, server den til eftermiddagskaffen, når du får gæster, eller medbring den som værtindegave.

Til vores hjemmelavede chokoladeplader har vi brugt lidt af det, vi havde liggende i vores køkken, så opskriften er også en inspiration til, hvordan du kan pynte og give din chokolade smag med det din fantasi får dig til, eller det du ved din værtinde elsker. Du kan derfor vælge lige præcis de ingredienser, du har lyst til. Vi har bl.a. valgt sunde kerner og frø samt kandiseret fennikel, vi lavede for et par dage siden til at nyde som vegansk slik.

vegansk snack opskrift, tid 15-20 min15-20 min.

Ingredienser

100 g mørk chokolade 70%
1 spsk tørrede tranebær
1 spsk græskarkerner
1 tsk hampefrø
1 tsk chiafrø
Kandiseret fennikel
1/2 tske lakridspulver

Fremgangsmåde

Semltet chokolade med pyntBegynd at smelte chokoladen over et vandbad. Imens chokoladen smelter, kan du (hvis du anvender kerner, nødder eller frø) riste dem på en pande, så de bliver lidt gyldne. Det giver dine frø, kerner og nødder mere smag og en fin farve. Når chokoladen er smeltet og tempereret kan du tilsætte et nip salt og hælde den lige så stille ud på et stykke bagepapir i et tyndt lag i en mængde, så der er til to, hvis du ønsker det. Jeg hældte først halvdelen af chokoladen ud på bagepapiret til den ene chokolade. Derefter tilsatte lakridspulver i den restende chokolade i skålen, rørte godt rundt og hældte dette ud på bagepapiret til den anden chokolade. Når din chokolade er fordel på bagepapiret kan du pynte pladerne med det, du ønsker og stille dem et køligt sted, så de kan størkne.

Hjemmelavet chokoladeplade med kandiseret ingefær og chiafrø

Når din cokolade er størknet har du to fine hjemmelavede chokoladeplader – en lækker vegansk snack eller værtindegave ide´ 🙂

Hjemmelavede chokoladeplader med pynt og smag

  1. Chokoladeplade med ristede græskarkerner, ristede hampefrø, tørrede tranebær og et nip salt.
  2. Chokoladeplade med lakridspulver, ristede chiafrø og kandiseret fennikel.

Chokoladerne er så smagfulde, at man hurtigt bliver chokolademæt 🙂

Chokoladeplader, hjemmelavede, nem opskrift

God chokolade-fornøjelse 😉

Vi skal øve os på at temperere chokolade, så den får det rigtige “knæk” samt bliver super blankt – det er nemlig ikke heeeelt lykkedes os denne gang 🙂 Vi poster et nyt indlæg om chokoladetemperering, når vi selv er blevet bedre til det …. stay tuned 😉

Bedømmelse
recipe image
Opskrift på
Vegansk snack opskrift
Oprettet d.
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet arbejdstid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *