Vegansk slik af fennikel? Se her, hvordan du kan lave sød vegansk vingummi af fennikel!
“Det smager jo som slik” – har vi fået som reaktion på denne opskrift på vegansk slik af fennikel, så må der være noget om det…! Vegansk vingummi af fennikel består af helt naturlige ingredienser – fri for E-numre og kunstige farvestoffer, og så er de utrolig nemme at lave. Selve arbejdstiden med den kandiserede fennikel er blot ca. 35 min., mens ventiden på tørring er ca. 1 døgn, før du kan sætte tænderne i de søde strimler af kandiseret fennikel 🙂
Ingredienser
1 fennikel
1 dl rørsukker
1/2 dl vand
Fremgangsmåde til vegansk slik af fennikel
Skyl din fennikel og skær den fra bunden og op mod stænglen i tynde skiver (på samme måde som løgringe).
Spred ringene af fennikel ud på en bageplade og bag dem ved 50 grader i ca. 60 min, så de tørrer lidt ud. Hæld 1 dl rørsukker og 1/2 dl vand i en kasserolle og kog det op. Lad det koge i ca. 5 min. og tilsæt så fennikel i sukkerlagen. Lad det simre ved svag varme i ca. 30 min. Lad fennikel-strimlerne ligge i sukkerlagen natten over, og fordel dem herefter på bagepapir lagt på en rist og drys med lidt rørsukker – mest for syns skyld, da strimlerne af fennikel er rigeligt søde i forvejen 😉 Hvis der er noget fennikel-sirup tilbage i gryden, kan du sagtens bruge det til noget andet i køkkenet – du kan fx hælde det oven på en salat som dressing eller putte det i hjemmelavet saft. Lad fennikel-strimlerne tørre i ca. et døgn.
Bum, bum! Efter et døgns tid er der lækker vegansk vingummi/slik til den søde tand! De kandiserede fennikel-strimler bliver søde med en svag smag af fennikel. Konsistensen er lidt sprød uden på og lidt blød inden i, hvilket jeg synes minder om vingummi 🙂
God fornøjelse 🙂
One Reply to “Vegansk slik | Kandiseret fennikel”