Vegansk postej | Påskepostej

Vegansk leg med postej | Påskefad med hvidkål, græskarkerner og dadler

Vegansk postej som denne er både nem og billig, fordi den primært består af hvidkål, og så smager den virkelig godt! Påskepostejen er sød, syrlig og lidt stærk med smagen fra ingefær og kan serveres som en lækker og festlig ret på påskebordet.

Ingredienser

500 g hvidkål
1 løg
3 fed hvidløg
2 cm ingefær
2 tsk tørret timian
1 tsk tørret rosmarin
2 tsk urtesalt
2 tsk sojasovs
Saften fra 1 citron
1 spsk olie
1 dl ristede græskarkerner
8 dadler
Æggeerstatning svarende til 1 æg
2 æbler

Fremgangsmåde for vegansk postej

Start med at lave din æggeerstatning, så den kan nå at køle, inden den blandes i “farsen”. Steg nu græskarkernerne på en lille pande ved middel varme, til de begynder at “poppe” og vend dem med en smule olie og groft salt. Blend hvidkål, ingefær, hvidløg og løg fint – hæld det hele op i en skål og tilsæt krydderier, olie, sojasovs og citron. Hak dadler og tilsæt dem i farsen sammen med græskarkerner (gem lidt græskarkerner til pynt).

Ingredienser til vegansk postej med hvidkål

Bland det hele godt sammen og smag til.
Tilsæt nu din æggeerstatning/hørfrøbindning og rør farsen godt rundt. Nu er farsen til vegansk postej med klar.
Skær æblerne ud i tynde både.

Nu skal farsen fordeles i et ildfast fad. Start med at fordele ca. halvdelen af farsen i fadet. Læg herefter æblebådene hen over hele fladen (gem nogle æblebåde til pynt). Fordel den resterende fars i fadet og bag postejen ved 200 grader i ca. 35. min. til en start. Tag postejen ud af ovnen og fordel de resterende æblebåde oven på farsen. Bag postejen i yderligere ca. 10 min.

Pynt postejen med græskarkerner og server med citronbåde.

Vegansk postej med hvidkål, lækker påskemad

Rigtig god påske med vegansk postej og god appetit! 🙂

Mangler du noget sødt til påskebordet? Prøv disse lækre dadelkugler med peanuts! 🙂 

opskrift-vegansk-snacks-peanuts-kugler-chokolade

Bedømmelse
recipe image
Opskrift på
Vegansk postej
Oprettet d.
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet arbejdstid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *