Vegansk pålæg med aubergine og grillede artiskokker
Vegansk pålæg/smørepålæg til rugbrødsmaden eller sandwichen. En pålæg, der er nem at lave og smager mildt og dejligt.
Ca. 250 g
Ingredienser
1/2 aubergine
5-6 kvarte grillede artiskokker i olie, plus lidt af olien
1/2 løg
2-3 fed hvidløg afhængig af størrelsen
2 tsk balsamico eddike
1 tsk soya
1 tsk agave sirup
Frisk rosmarin og timian efter smag (du kan sagtens bruge tørrede krydderurter, hvis du ikke har friske)
Salt og peber
God olie
Ristede salte mandler (Du kan se Buchholm’s opskrift på saltristede mandler her)
Fremgangsmåde
Skær auberginen i mindre stykker, læg dem på en tallerken og drøs lidt salt hen over dem. Lad dem ligge i 10-15, så de udvander. Skær det halve løg i både, kvas hvidløgsfed med en knivspids. Varm olie op på en pande og steg auberginerne sammen med løg og hvidløg. Tilsæt de friske krydderurter, salt og peber, balsamico, soya og agavesirup. Steg auberginerne ved middel varme i ca. 10-15 min, til de virker møre. Når auberginerne er færdige, kan du hælde dem i en skål, tilsætte de grillede artiskokker samt lidt olie og blende det til en ensartet masse. Smag til for flere urter, salt og peber. Du kan hakke lidt saltede mandler og drysse hen over din veganske pålæg, for et dejligt knas.

God appetit 🙂
