Tomat salat med hyben – nem vegetarisk-vegansk pålæg | Opskrift

Tomat salat med hyben-power god som vegansk pålæg

Super lækker frisk tomat salat med hyben, der også kan bruges som mild dip eller salsa, men som stadig er saftig og kraftig. Nu er det snart for alvor høsttid… Og vi er startet ud med at plukke hyben ved lystbådehavnen i Aarhus.

Pluk hyben

Hybenfrugterne er særdeles rige på C-vitaminer (M. Marcussen, Helbredende urter) og blev i dag brugt til en nem, smagfuld og farverig hyben salsa.

Opskrift på tomat salat med hyben (2 personer):

Vegansk pålæg, ingredienser til tomat salat/hyben salsa dip nem opskrift

Ingredienser:

6 store skyllede hyben

7 blommetomater

1/2 avocado

Saften fra en lille 1/2 citron eller lime

1/2 chili

1/2 fed hvidløg

Citronmelisse efter smag og behag (eller en anden krydderurt, fx mynte eller timian)

Ca. en spiseskefuld olivenolie

Salt og peber

Lidt ristede græskarkerner til pynt


Sådan gør du:

Når du skal lave denne friske og farverige tomat salat med hyben, starter du med at halvere hybenfrugterne og skærer dernæst stængel og blomst væk.

Halverede hyben til en tomat salat til en opskrift på vegansk pålæg

Herefter fjernes kernerne fra hybenfrugterne. Det kan du let gøre med enden af en teske som vist på billedet nedenfor.

Fjern hybenkerner

Skær nu hybenfrugter, tomater, avocado, hvidløg, chili og citronmelisse helt småt.

Et lille fif til at skære avocadoen er at lave små tern ned i kødet med en kniv og dernæst vippe kødet ud med en ske 🙂

Avocado til nem opskrift på vegansk pålæg, et fif til udskæring af Avocado

Hæld nu alle ingredienserne til din tomat salat med hyben i en skål og tilsæt citronsaft, lidt salt, peber og olivenolie.

Klargjorte ingredienser til en tomatsalat vegansk pålæg

Rør alle ingredienserne sammen og pynt evt. med lidt ristede græskarkerner.

Du har nu en smagfuld og farverig tomat salat med hyben fra den frie natur, som også fungerer rigtigt godt som salsa eller dip. Jeg bruger den selv som vegansk – vegetarisk pålæg.

Vegansk pålæg, tomatsalat med hyben

Jeg nød tomat salaten oven på et stykke brød med chiafrø, kerner, skovsyre og nødder 🙂

tomat-salat-opskrift-salsa-hyben-vegansk-paa-kernebroed-nem

Holdbarhed

Tomat salaten kan holde sig ca. 2 dage i køleskab, men den smager allerbedst samme dag, hvor den er helt frisk. Hvis du ikke får spist det hele samme dag, kan du sagtens komme den i en varm ret dagen efter, fx i en tomatsovs, lasagne, suppe eller andet – her giver den en god dybde til retten uden at overtage smagen. Det bedste af det hele er, at du undgår madspild og sparer lidt på pengepungen 🙂

God appetit!


 

Bedømmelse
recipe image
Opskrift på
Vegansk pålæg - vegetarisk pålæg
Oprettet d.
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet arbejdstid

2 Replies to “Tomat salat med hyben – nem vegetarisk-vegansk pålæg | Opskrift”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *