Tallerkenrække | DIY kalkmaling – sådan maler du med kalkmalling

Tallerkenrække DIY | Giv gamle møbler nyt liv med kalkmaling/Vintage Paint!

Tallerkenrække malet med Vintage Paint/kalkmaling. Malingen er 100% naturlig, nem at arbejde med og giver et flot nyt og mat look til dine gamle møbler.

Jeg har længe haft lyst til at male min gamle tallerkenrække, som jeg har fået foræret engang. Men jeg har synes, det var lidt uoverskueligt (og dyrt), fordi den da først skulle grundes og derefter males med træmaling. Hen over julen tog vi til “Søster Sidevind” – en fin og sjov butik i Besser på Samsø. Her fandt jeg helt tilfældigt den maling, jeg har manglet til lige præcis et projekt som dette! Nemlig Vintage Paint, også kaldet kalkmaling. Kalkmalingen er super nem at anvende og 100% naturlig. Malingen kan føres direkte på møblet. Det kan evt. være en fordel at slibe møblet let – afhængig af, hvordan træet fremstår. Jeg sleb kun tallerkenrækken nogle få steder, hvor jeg fandt det nødvendigt.

Gammel tallerkenrække i træ slibes ned og males
Sådan så min gamle tallerkenrække ud, inden jeg gik i gang med at male den.

Tallerkenrække DIY – Det skal du bruge:

Evt. slibepapir

Vintage Paint/kalkmaling i den farve, du ønsker

Pensel i passende størrelse

Vintage paint/kalkmaling i farven light petrol
Vintage paint/kalkmaling til møbler er lavet efter gamle opskrifter og indeholder udelukkende 100% naturlige ingredienser. Det er vandbaseret og stort set lugtfrit. Malingen giver et rigtig fint mat look og findes i mange forskellige farver. Til tallerkenrækken har jeg brugt farven “Light petrol”.

Tip: Inden anvendelse af kalkmalingen er det en fordel at vende den på hovedet ca. 30 min., så den er lettere at blande sammen. Malingen er lidt tyk, så du kan evt. fortynde den med en smule vand, hvilket kan gøre den endu nemmere at arbejde med… og så rækker den lidt længere 🙂 Det er vigtigt, at du rører kalkmalingen rigtig godt rundt inden brug.

Gammel tallerkenrække får nyt look med vintage paint/kalkmaling i farven light petrol

Nu kan du begynde at male din tallerkenrække. Jeg malede denne tallerkenrække over to gange, men det afhænger af, hvilket udtryk du ønsker at få frem – om du ønsker at træet skinner igennem kalkmalingen, eller du ønsker et mere ensartet udtryk.

Gammel tallerkenrække er færdigmalet med vintage paint/kalkmaling i farven light petrol

Når du har malet din tallerkenrække (eller et andet møbel) med kalkmalingen, skal den tørre i ca. 30 min. Herefter har du en gammel tallerkenrække med et frisk, nyt look – klar til at hænge op og udsmykke med nogle af dine yndlingsting og skabe en hyggelig stemning i rummet.

Genbrug af gammel tallerkenrække. Brug den som hylde med pynteting.
Hæklet hjerte: Livskunstner Mille Nikolajsen
Gammel tallerkenrække har fået nyt liv med kalkmaling og pynteting
Gammel tallerkenrække har fået nyt look med kalkmaling. Tallerkenrækken er fin som hylde, udsmykket med nogle af de yndlingsting, du bliver glad af et se på i løbet af dagen 🙂

Tallerkenrække/hylde malet med kalkmaling, i farven light petrol.

Hjørne af tallerkenrække. Kalkmaling, vintage paint, mat look

God fornøjelse med din tallerkenrække eller andre gamle møbler og Vintage Paint/kalkmaling 🙂

Vurdering
Tallerkenrække DIY
Navn
Tallerkenrække DIY
Beskrivelse
Denne artikel giver inspiration til, hvordan du kan genbruge dine gamle møbler ved at male dem med kalkmaling. Artikel beskriver og viser billeder af, hvordan vi har givet vores gamle tallerkenrække nyt liv som hylde til pynteting ved at male den med kalkmalingen i farven light petrol. Der beskrives i artiklen, hvordan du kan anvende kalkmaling til møbler.
Forfatter
Publisher navn
Buchholm.dk
Logo

One Reply to “Tallerkenrække | DIY kalkmaling – sådan maler du med kalkmalling”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.