Spicy kikærtesalat med hvidkål og tahindressing
Spicy kikærtesalat med hvidkål og tahindressing er inspireret af weekendens lækre veganske måltid, serveret hos svigermor 🙂 Du kan sagtens variere med ingredienserne ud fra, hvilke grøntsager, der er dine yndlings, hvilke du har rester af i køleskabet, eller hvilke grøntsager, der er i sæson.
Kikærter er en god vegetabilsk kilde til protein, og de forskellige grøntsager bidrager med hver deres smukke farve, smag og næringsstoffer.
Ingredienser til 1 stor portion
1/2 broccoli
150 g hvidkål
1/4 agurk
2 gulerødder
1 stor håndfuld cherrytomater
1 æble
230 g kogte kikærter
2 tsk paprika
1 spsk revet ingefær
1/4 tsk chilipulver
1/2-1 spsk chilisovs (afhængig af, hvor stærk du kan lide dem)
Salt
Tahindressing
Fremgangsmåde
1) Steg kikærterne på en pande i ca. 10 min. med olie og krydderierne; chili, paprika, ingefær, chilisovs og salt.
Tip: Hvis du anvender tørrede kikærte, så husk at sætte dem i blød dagen forinden, du skal bruge dem. Og hvis du anvender kikærter fra dåse, så husk at skylle dem godt, inden du steger dem.
2) Fordel broccoli i små buketter og damp dem kortvarigt i letsaltet vand. Si vandet fra og lad dem køle af. Skær hvidkål ud i tynde strimler.
3) Skær agurk og gulerødder i tynde, aflange stykker, halver cherrytomaterne og skær æblet i tynde både. Bland alle grøntsagerne i en skål.
4) Så er det tid til at lave din tahindressing. Se opskriften her.
5) Nu kan du blande grøntsager, kikærter og tahindressing sammen i en stor skål. Lad gerne din spicy kikærtesalat stå og trække lidt tid, inden du nyder den med spisepinde 🙂
God appetit! 🙂
…. Og hvis du ikke kan spise det hele, kan salaten sagtens holde sig et par dage på køl og tages med på madpakken.
Se også Buchholm’s opskrift på salat med quinoa, grønkål og sennepsdressing.
