Sød kartoffelsuppe med bagte tomater og basilikum | Vegansk

Sød kartoffelsuppe med bagte tomater og basilikum | Cremet, vegansk og med MASSER af smag!

Sød kartoffelsuppe opskrift… Her får du opskriften på en nem, varmende og vitaminrig suppe med søde kartofler. Både søde kartofler og tomater har antioxidante evner og er rige på særligt A-vitamin.

Jeg har før lavet suppe med søde kartofler, hvor jeg blev skuffet over den lidt for milde smag. Jeg må sige, at jeg blev rent overrasket af den udgave af sød kartoffelsuppe, jeg forsøgte mig med i dag, som blev fyldt med farve og smag – en dejlig spicy suppe til en kold vinterdag 🙂

sød kartoffelsuppe, vegansk, tid 30 min30 min.

Ingredienser

Ingredienser til sød kartoffelsuppe: Søde kartofler, tomater, løg, hvidløg, chili, ingefær, baslilikum

3 søde kartofler (mellem størrelse)

8 modne tomater (mellem størrelse)

1 stort løg

3 hvidløgsfed

1 spsk revet, frisk ingefær

2 små røde chili

1/2-1 grøntsagsbouillon-terning

1/2 bundt frisk basilikum

2 tsk balsamicoeddike

Olivenolie

Brødcroutoner*

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 220 grader. Halver tomaterne og put dem på en bradepande med bagepapir. Overhæld tomaterne med rigelig olivenolie. Kvas hvidløgsfed med den flade side af et knivblad og hak det groft. Fjern kernerne fra de røde chili og hak dem fint. Tilsæt hvidløg, chili (uden kerner) og salt til tomaterne og rod godt rundt i dem. Når ovnen er varm, kan du sætte tomaterne ind på 2. øverste række og bage dem i 10-15 min – en dejlig duft vil sprede sig i dit køkken 🙂

Imens de bagte tomater er i ovnen kan du hakke løg og skære de søde kartofler i små tern. Steg først løg i olivenolie i en (ikke alt for stor) gryde, og tilsæt efter et par minutter de søde kartoffeltern. Lad det hele stege et par minutter og hæld derefter vand op til et par cm over grøntsagernes fylde. Tilsæt 1/2-1 grøntsagsbouillon-terning (du kan evt. smage til senere, om du ønsker mere bouillon-smag) og kog suppen op. Lad suppen simre ved svag varme ca. 10 min., mens tomaterne bager i ovnen. Tomaterne er færdige, når de ser ud ca. som på billedet nedenfor.

Bagte tomater

Når de bagte tomater er færdige kan du tilsætte dem i suppen. Tilsæt også den chili og hvidløg tomaterne har bagt sammen med. Lad suppen simre videre i ca. 5 min.

*Brødcroutoner

Mens suppen simrer færdig, kan du lave sprøde brødcroutoner af en brødrest (vi havde fx en rest liggende fra dette franskbrød med chiafrø). Skær brødet i små tern og vend det rundt i den olie, der ligger tilbage på bagepapiret fra de bagte tomater. Tilsæt lidt ekstra olie, hvis der er behov for det og et skvis balsamicoeddike. Vend brødstumperne rundt i olien og bag dem til de er sprøde, det passer ca. med den tid, det tager om at lave suppen færdig.

Nu er suppen klar til at blive blendet til en fin, cremet konsistens, hvorefter du kan smage til med urtesalt, balsamicoeddike og basilikum.

Blend evt. lidt olivenolie sammen med frisk basilikum, så det får en fin, grøn farve. Hæld lidt af olien ud over din suppe-portion og drøs med brødcroutoner. Så er det bare om at nyde den cremede, farverige og veganske sød kartoffelsuppe 🙂

Sød kartoffelsuppe opskrift med bagte tomater

Sød kartoffelsuppe opskrift med bagte tomater, chili, basilikum og brødcroutoner

God appetit! 🙂

Er du på udkig efter flere veganske supper? Se også vores opskrift på ærtesuppe med broccoli 🙂

Ærtesuppe med broccoli, vegansk


Kilder:
sund-forskning.dk

Bedømmelse
recipe image
Opskrift på
Sød kartoffelsuppe opskrift
Oprettet d.
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet arbejdstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

3 Replies to “Sød kartoffelsuppe med bagte tomater og basilikum | Vegansk”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *