Dip/Smørepålæg med græskar – vegansk

Dip/smørepålæg med græskar, butterbeans og bagte hasselnødder – proteinrig

En sikker vinder som snack til veganeren/vegetaren eller som smørepålæg til brunchbordet!

vegansk opskrift 1 times arbejdstid 1 time

Opskrift til 1 skål vegansk dip med græskar

Ingredienser til vegansk/vegetarisk dip/smørepålæg med græskar: græskar, butter beans, hasselnødder, ingefær, gurkemeje
Tallerken og skål: Keramiker Kirsten Sloth

Ingredienser

Dip/smørepålæg med græskar indeholder følgende:

200 g græskar (Hokkaido eller Stripetti)

100 g butterbeans

50 g bagte hasselnødder

1 1/2 teske gurkemeje

1-2 cm revet frisk ingefær

2 spsk olie

Salt efter smag

Fremgangsmåde

Vegansk dip/smørepålæg med græskar er nemt at lave. Det der tager tid er selve bagningen af græskaret (40-50 min.). Herimens kan du passende forberede de andre ingredienser, skære grøntsagsstænger, tage en dans i køkkenet og hvad du ellers kan finde på af hyggeligheder.

Tænd ovnen på 200 grader. Halver dit græskar og rens det for kerner. Pensl med olie, drys med groft salt og bag græskaret i ca. 40-50 min. (Du kan prikke i det med en kniv for at tjekke, om græskarkødet er mørt). Bag herimens hasselnødderne i ovnen i ca. 10-15 min. Lad dem afkøle lidt, og du kan nu nemt fjerne den brune skal fra hasselnødderne. De får en helt anden og meget lækker nøddesmag, end når de ikke er bagte. Du kan nu klargøre dine butterbeans. Jeg brugte butterbeans fra dåse. Du kan sagtens selv koge dine butterbeans, så skal du bare huske at gå i gang dagen før med iblødsætning. Hvis du bruger butterbeans fra dåse, så husk at skylde dem godt i en si under den kolde hane.

Når dit græskar er færdigbagt, kan du gå i gang med at blande din veganske dip/smørepålæg. Start med at blende de bagte hasselnødder helt fint og hæld dem fra i en skål. Afvej 100 gram butterbeans i din blender/minihakker samt 200 gram græskar-kød, som du skraber ud af skallen. Tilsæt 2 spsk olie og kør det rundt til en ensartet masse. Tilføj dernæst gurkemeje, revet ingefær og de fint-blendede hasselnødder (gem evt. lidt hasselnødder til pynt). Kør det hele rundt og smag til med salt.

Du har nu en super lækker og proteinrig dip/smørepålæg, hvor både ingefæren og gurkemejen bidrager med en anti-inflammatorisk virkning i kroppen.

Vegansk/vegetarisk dip med græskar og stænger af gulerødder og bladselleri
Skål: Keramiker Kim Holm

Servér som dip sammen med knasende grønne snacks som bladselleri og gulerødder eller som smørepålæg til nybagte boller.

Vegansk opskrift på smørepålæg med græskar på bolle
Tallerken: Kirsten Sloth

God fornøjelse og god appetit!

Se også BUCHHOLM’s opskrift på vegansk broccoli spread.


Timeglas lavet af Madebyoliver fra www.flaticon.com med licens CC 3.0 BY

One Reply to “Dip/Smørepålæg med græskar – vegansk”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *