Samsø Råvarefestival 2017 – Lørdag

Samsø råvarefestival | Sommeren har for alvor ramt Samsø

Vi skriver midt i juni, 2017 og vores første sommer på øen. Vi kan tydeligt mærke, at vinterhiet er brudt op og turistsæsonen for alvor er skudt i gang. Vi kunne i den lokale avis, Samsø Posten, læse, at en færgeafgang onsdag morgen i den forgangne uge var fuldt booket, hvilket er ret vildt, når man tænker på, at der stadig er 2-3 uger til, at højsæsonen starter. Måske den fyldte færge skyldtes, at der er Samsø Råvarefestival denne weekend – et arrangement vi også har set frem til at deltage i.

samsø råvarefestival, program

Konceptet

En deltager på festivalen fortalte os, at den startede for 15 år siden – med blot et telt. I dag er det et noget større arrangement med mange telte, pavilloner og boder med smilende ansigter, der står bag spændende og lækre specialiteter baseret på øens råvarer.

“Vi hylder de gode samske råvarer, specialiteter og madhåndværkere og undervejs kan publikum smage sig vej gennem Samsøs mange kulinariske herligheder, lade sig friste af friske grøntsager og specialiteter, som producenter, avlere og forhandlere sælger i deres små stande.”Samsoeraavarefestival.dk.

Udover mad og smagsprøver, byder festivalen på musikalske indslag, foredrag samt aktiviteter for børn/unge.

Samsø råvarefestival - specialiteter, skaterpark

Skater Park – Samsø

Samsø fik i 2015 etableret en super fed skater park midt på øen ved Tranebjerg Skole. I dagens anledning var Skateboardskolen Århus på besøg og lærte fra sig af den rullende kunst. På billederne nedenfor ses to af øens unge in action.

Skater Park, Samsø Råvarefestival, 2017

Skater Park, Samsø Råvarefestival 2017

Specialiteter

Festivalen byder på et smukt og smagfuldt univers med et bredt udvalg af råvarer, specialiteter og madboder. Vi smagte bl.a. Theo’s hjemmelavede, økologiske og veganske pandekager med kastanjecreme og mørk chokolade samt en hjemmelavet frilandsgrillpølse med foccaciabrød – Det var MUMS!

Veganske pandekager, Samsø råvarefestival 2017
Theo fra Chøkolade serverede lækre veganske og økologiske pandekager.
Lokale råvarer, Samsø råvarefestival, grøntsagsbod
De samske jordbær er noget for sig!
Samsø Cider, Samsø Råvarefestival, 2017
Samsø Cider, producerer æblecider samt æbleeddike og -sirup.

Samsø Råvarefestival, 2017

Spændende hvad morgendagen bringer af oplevelser på Samsø Råvarefestival 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.