Salat med quiona, grønkål og sennepsdressing | Nem og næringsrig salat
Salat med quinoa er en fiberrig og mættende salat, du kan bruge som tilbehør til din aftensmad og snuppe resten med på madpakken til god energi på arbejdsdagen.
Salaten indeholder dadler, som giver den sødme, hvilket jeg kan godt lide. Men hvis du ikke er til søde salater, kan du blot udelade dadlerne og tilsætte noget andet, fx nøddeknas 🙂 Salaten er en inspiration til, hvordan du kan sammensætte nogle af de madvarer, som er fiberrige, proteinrige og antiinflammatoriske.
25-30 min.

opskrift på salat med quinoa
Ingredienser
Olie til stegning
1 dl rød quinoa
1 stor håndfuld edamambønner
2 blande grønkål
6 dadler
1 bundt brøndkarse*
1 skvis balsamico eddike
Fremgangsmåde
Kog quinoa med lidt groft salt efter anvisning på emballagen i ca. 15 min. Når quinoafrøene er kogt færdig, kan du skylle dem i koldt vand, for at afkøle dem hurtigere. Hæld kogt vand hen over edamamebønnerne, så de tør. Snit grønkål fint og lyn-steg det på en pande i smagsneutral kokosolie (eller en anden olie, du foretrækker), tilsæt et lille skvis balsamico eddike. Skær dadlerne i små skiver og pluk brøndkarsen. Bland alle ingredienserne sammen og vend salaten i sennepsdressing.
Sennepsdressing
Saften fra 1/2 citron
2 tsk honning
2 tsk sennep
Put alle ingredienserne i et lille glas med låg (eller anden beholder) og ryst godt sammen.
Du har nu en lækker, mættende salat med quinoa 🙂
*Brøndkarse godt for: Brøndkarse indeholder antioxidanten quercetin, som bidrager til et sundt hjerte. Brøndkarse er også sprængfyldt med C- og B-vitamin, jern, magnesium og kalium. Alt sammen godt for kroppens immunforsvar og andre processer.
God appetit med din salat med quinoa 🙂
Søger du en varm ret med quinoa? Se vores opskrift på dhal med quinoa – inspireret af den krydrede, indiske ret.
Kilder:
Kreutzer & Larsen, 2015: Antiinflammatorisk kost.

3 Replies to “Salat med quinoa, grønkål og sennepsdressing”