Rugkiks | Fiberrige kiks med nigellafrø

Rugkiks | Fiberrige kiks med et godt knas og let sødme fra dadler

Rugkiks er et lækkert og sundere alternativ til at stille den snacklyst, som vi nok alle kender 🙂 Kiksene er super sprøde og smager af noget! Du kan sagtens udelade nigellafrø samt tilsætte noget andet en dadler, men jeg synes, at kombinationen fungerer virkelig godt!

Rugkerner
Rugkerner: Rugkerner er rige på kostfibre og protein og er med til at give kiksene et rigtig godt knas.

Ingredienser til 30 små kiks (1 bageplade)

2 dl rugkerner klar-til-brug fra finax (kræver ikke iblødsætning)
1 dl hørfrø
1 dl grahamsmel
2 dl hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1 tsk salt
2 tsk nigellafrø
50 g smeltet plantesmør/margerine
1 dl vand + plus et ekstra skvis 😉

Fremgangsmåde

Smelt smør ved lav varme i en lille kasserolle. Mens det køler lidt af, kan du blande alle de tørre ingredienser sammen. Tilsæt herefter smør og vand og “ælt” dejen med en ske. Form dejen som en kugle og lad den stå i ca. 20 min. Herimens kan du varme din ovn op på 200 grader.

Når du skal “forme” kiksene, kan du lægge dejen mellem to bageplader og rulle den ud, så firkantet som muligt med en kagerulle, så dejen er ca. 3-4 mm tyk. Skær herefter små firkanter i dejen med en pizzaskærer, strø med lidt groft salt og bag kiksene i ovnen 30-40 min. Hold øje med, at kiksene ikke bliver for mørke, men de skal have lidt længere tid, end man lige umiddelbart tror 🙂

Rugkiks/grovkiks. Fiberrige kiks med rugkerner, dadler og nigellafrø

Rugkiks/grovkiks med rugkerner, hørfrø og dadler

Kiksene smager rigtig godt i sig selv – og ellers kan du smøre dem med lige det, du har lyst til 🙂

Prøv fx kiksene sammen med denne veganske kryddersmør med timian

Vegansk kryddersmør med timian

Bedømmelse
recipe image
Opskrift på
Rugkiks
Oprettet d.
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet arbejdstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *