Rødbedesuppe med peberrodscreme og pandebrød | Vegansk og glutenfri

Rødbedesuppe med peberrodscreme og pandebrød | Smagfuld og antiinflammatorisk suppe

Rødbedesuppe med god energi til kroppen! Denne opskrift på rødbedesuppe er vegansk og indeholder flere antiinflammatoriske ingredienser – nemlig rødbede, hvidløg og ingefær. Madvarer, der kan bidrage til at hæmme inflammationer i kroppen, der sætter vores immunforsvar i beredskab. Rødbedesuppen og peberrodscremen komplementerer hinanden virkelig godt, så selvom opskriften er til fri inspiration, vil jeg anbefale dig at prøve smagskombinationen af! 🙂 Pandebrødene indeholder bl.a. chiafrø, en god vegetabilsk kilde til omega-3 fedtsyrer.

Hovedret – 2 sultne personer

forret – 6 personer

vegansk rødbedesuppe opskrift, tid 45 min45 min.

Rødbeder i tern til rødbedesuppe

Rødbedesuppe

Ingredienser

Kokosolie til stegning
3 store rødbeder
1 løg
3 hvidløg
1 grøntsagsbouillon
1 spsk frisk, revet ingefær
2 tsk tørret timian
saften fra 1/2 citron
5 spsk kokosmælk
1 tsk urtesalt
Hakket persille til pynt

Fremgangsmåde

Skær løg i fine tern og steg dem i kokosolien, kvas hvidløg med fladen af et knivblad, hak dem groft og steg dem sammen med løg ved middel varme. Pas på, at hvidløgene ikke bliver brune, da de så får en bitter smag. Riv frisk ingefær og tilsæt det i gryden. Skræl rødbede og skær dem i tern. Tilsæt rødbede-ternene i gryden sammen med vand og bouillon. Sørg for at alle rødbederne er dækket af vand. Tilsæt timian og kog suppen op. Lad nu suppen simre i ca. 30 min. ved svag varme. (Herimens kan du forberede din peberrodscreme og glutenfri pandebrød). Efter ca. 30 min. kan du blende suppen, tilsætte kokosmælk og citron og smage den til med urtesalt. Server din suppe med peberrodscreme og pandebrød og pynt evt. med lidt hakket persille.

Peberrodscreme

Ingredienser

4 spsk vegansk yoghurt (jeg brugte en usødet)
2 spsk revet peberrod (jeg brugte syltet peberrod)
Salt og peber
1 tske honning/sirup
saften fra 1/4 citron

Fremgangsmåde

Tilsæt alle ingredienser i en minihakker/lille blender og blend det sammen. Smag til, så den smager dig. Smag gerne cremen til sammen med suppen, så kan du bedre smage, om den mangler sødme eller peberrod. Pynt evt. din peberrodscreme med lidt hakket persille.

Pandebrød med chiafrø og gurkemeje (4 små pandebrød)

Ingredienser

2 spsk mandelmel
2 spsk majsmel
1 spsk chiafrø
1 lille tsk HUSK
1/2 tsk gurkemeje
2 spsk plantemælk
10 spsk vand
Rigeligt med salt

Fremgangsmåde

Bland mel, chiafrø, HUSK, salt og gurkemeje i en skål. Tilsæt derefter plantemælk og vand og lad dejen stå et øjeblik, mens du varme kokosolie op på en pande. Form fire små flade brød i hænderne og steg dem på panden 10-15 min. til de er gyldne og virker sprøde.

Rødbedesuppe med peberrodscreme og pandebrød, vegansk og glutenfri

Rødbedesuppe med peberrodscreme - vegansk og antiinflammatorisk suppe God appetit! 🙂

Har du brug for mere inspiration til, hvordan du kan bruge den sunde rødbede i maden? Se også vores opskrift havregrød med rødbede og rødbedesalat med ingefærdressing.

Kilder:
Kreutzer & Larsen, 2015: Antiinflammatorisk kost

Bedømmelse
recipe image
Opskrift på
Rødbedesuppe med peberrodscreme
Oprettet d.
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet arbejdstid

3 Replies to “Rødbedesuppe med peberrodscreme og pandebrød | Vegansk og glutenfri”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *