Rødbedesalat | Glad og mættende salat
Rødbedesalat med ingefærdressing er sød, let krydret og mættende på den gode måde. Salaten er rig på fibre og protein og både rødbede, valnød og ingefær bidrager med sine antiinflammatoriske egenskaber. Rødbedesalaten egner sig både som hovedmåltid og tilbehør… og så er den vegansk!
ca. 30 min.
Ingredienser
2 mellemstore rødbeder
1 dl ukogte belugalinser (alternativt kan bruges speltkerner eller quinoa)
1 god håndfuld grønne bønner (kan erstattes med edamamebønner)
1 lille håndfuld valnødder*
Evt. tørrede kokostern/ristet revet kokos
Ingefærdressing
Fremgangsmåde
Start med at skylle og koge belugalinserne, 1 dl til 2 dl vand i ca. 20-25 min. Hvis du bruger frosne bønner, kan du hælde kogende vand over dem, så de tør. Lad dem ligge i vandet et par minutter. Blend rødbederne i en minihakker eller riv dem på et rivejern (jeg bruger altid min minihakker, fordi det går hurtigt og mindsker rødbedestrint på både tøj og køkkenvægge 😉 ). Hak valnødderne groft. Bland nu det hele sammen i en skål, top evt. med tørrede kokostern/ristet revet kokos og hæld ingefærdressing ud over salaten.

Rigtig god rødbede-appetit! 🙂
Er du på jagt efter flere opskrifter med den sunde rødbede? Prøv også vores havregrød med rødbede eller veganske rødbedesuppe med peberrodscreme.
Kilder:
Fortin, 2000: Madvarer fra A-Z.
Kreutzer & Larsen, 2015: Antiinflammatorisk kost.
One Reply to “Rødbedesalat | Med ingefærdressing”