Rabarbersaft med citronmelisse | Frisk og sød sommerdrik
Rabarbersaft er perfekt til varme sommerdage. Denne udgave har fået besøg fra gårdhavens dejlige citronmelisse samt en god økologisk vaniljestang, der begge har givet en dejlig smag til saften.
Ingredienser
440 g rabarber
220 g rørsukker
1 vaniljestang
1 god håndfuld frisk citronmelisse
9 dl vand


Fremgangsmåde
Skyl dine rabarber, skær enderne fra og skær så rabarberne i mindre stykker (ca. 1/2-1 cm). Kom rabarberstykker, vand, sukker og vaniljestang i en gryde og bring det i kog. Lad det simre på kogepunktet i ca. 5 min. – uden at det koger. Tilsæt så citronmelisse – riv evt. bladene lidt i mindre stykker med fingrene, hvis de er meget store. Sluk for blusset og lad saften køle af under låg i den tid det tager (ca. 3 timer).
Når saften er kølet af, er den klar til at blive hældt på en steriliseret flaske. Jeg hældte blot min saft igennem en si med små huller, hvilket gør, at saften bliver lidt grumset. Alternativt kan man bruge et klæde, så saften bliver klar, hvis det er det man ønsker 🙂
Du kan fortynde saften med vand i det forhold, som du synes smager godt 🙂 Du kan også prøve at nyde rabarbersaften i et godt glas hvidvin. Så har du en dejlig velkomstdrink eller aperitif.
Rababersaften kan også anvendes ufortyndet som salatdressing samt sirup til is eller pandekager.
God sommer! 🙂
Kilder:
Havenyt.dk
Lene Tvedegaard (2017): Krydderurter. Bogen for urteelskere (Købt hos Plusbog.dk)
Se også Buchholm’s opskrift på tomatsalat med hyben – Brug den som tilbehør til din næste grillaften 🙂