P-tærter | Hjemmelavet vegansk peanutdrøm

P-tærter – Uperfekte i udseende – lækre i smagen!

P-tærter – hvorfor hedder de egentlig P-tærter? Den søde snack ligner en lille tærte og “P” er en forkortelse for peanuts.

P-tærter en favorit-snack her i huset! – Måske er det også hjemme hos dig?
Vi har længe snakket om at prøve at lave p-tærter selv i en vegansk udgave, så her kommer vores bud på vegansk fransk nougat med peanuts og mørk chokoladeovertræk 🙂

Ingredienser

200 g honning el. agavesirup
100 g glukosesirup
200 g rørsukker
60 g vand
60 g aquafaba (vand fra kikærter, kan bruges som erstatning for æg)
1/2 tsk vaniljepulver
175 g saltede peanuts
200 g mørk chokolade (70%)

Fremgangsmåde

vegansk Fransk nougat

Opvarm honning/agavesirup i en lille gryde til 140 grader. Opvarm på samme tid også glukosesirup, rørsukker og vand til140 grader. Imens dette varmer op i gryderne, kan du piske aquafaba med en elpisker i en stor skål. Du vil opleve, at det minder om, når man pisker æggevide.
Aquafabaen bliver ikke helt stift i det på samme måde som æggevide. Den er færdigpisket, når der kommer bølger på.

Når de to sukkermasser er 140 grader varme, hældes først honningen/agavesiruppen i aquafabaen i en tynd stråle, mens du pisker med elpiskeren (det kan godt svine lidt). Dernæst tilsættes glukose- sukkerblandingen ligeledes i en tynd stråle, mens du fortsat pisker. Tilsæt derefter vaniljepulver og pisk massen godt i ca. 5 min., mens du gør massen fastere ved at blæse på den med en hårtørrer.

Når massen er blevet fastere, kan du tilsætte de saltede peanuts og fordele massen i et fad, dækket med bagepapir. (En anden gang, vil vi nok prøve at fordele de saltede peanuts oven på den franske nougat, frem for at fordele dem i massen). Sæt massen på køl i ca. 3-4 timer, så den franske nougat sætter sig.

Chokladeovetræk

Smelt din mørke chokolade over et vandbad. Form den franske nougat i små cirkler med hænderne og vend dem i den mørke chokolade. Læg dem på en tallerken/skærebræt med bagepapir, så de let slipper igen. Stil dem hurtigst muligt på køl, så du så vidt muligt undgår, at den franske nougat-masse smelter pga. det varme chokoladeovertræk. Lad dem blive helt kolde, da de forholdsvis hurtigt bliver bløde ved stuetemperatur. Opbevar derfor gerne p-tærterne på køl, hvis du ikke får spist dem alle sammen på én gang 😉

Aekvator kaffe til hjemmelavede veganske p-tærter

Vi nød vores p-tærter i dejligt familie-selskab og med en velsmagende kop stempel kaffe fra Aekvator Kaffe – Friskkværnede hele kaffebønner fra Papua Ny Guinea. Du kan læse mere om kaffen her.

Rigtig god fornøjelse med dine veganske p-tærter 🙂


Se også, hvordan du kan anvende saltede peanuts i disse lækre dadelkugler.

opskrift-vegansk-snacks-peanuts-kugler-chokolade

Bedømmelse
recipe image
Opskrift på
Veganske p-tærter
Oprettet d.
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet arbejdstid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *