Hybenlikør – hybenvin | Opdateret gæringsproces efter 5 dage

Hybenvinen – hybenlikøren er i gæring

Det er 5 dage siden, jeg satte gang i brygningen af 6,5 liter hybenvin-hybenlikør. Indtil videre går det som det skal. Gæringsprocessen er startet, og mæsken bobler stille og roligt, hvilket er tegn på, at gæren arbejder og gør sit job. Nu er der kun lidt under 3 år til, at vi kan nyde en dejlig hjemmelavet hedvin i form af en hybenlikør-hybenvin, som forhåbentlig bliver frisk og blød.

Arbejdsopgaver under gæringsprocessen

Som beskrevet i det tidligere indlæg, “Hybenvin-hybenlikør vinbrygnings opskrift på dansk vin“, er der en opgave, som skal gøres på daglig basis under vinens gæringsproces. Vinen skal røres eller rystes, så gærens biprodukt, kuldioxid-CO2, fjernes fra mæsken. Jeg vælger at røre min vin med en helt steril ske. Da jeg bruger en glasbeholder, benytter jeg ikke ‘ryste-metoden’, da jeg vil minimere risikoen for, at min glasbeholder går i stykker. Overvej din egen metode i forhold til, hvilken beholder, du har valgt til hybenvinens gæringsproces.

Rør hybenvinen/hybenlikøren dagligt under gæring, for at fjerne kuldioxid/co2 - bryg selv hedvin

Mums – godt at der er under 3 år tilbage 🙂

Se hvordan farven allerede er blevet mørkere efter 5 dages gæring.

Farven på vinen bliver allerede mørkere efter 5 dages gæring af hybenvinen/hybenlikøren - bryg selv hedvin.

Se her for opdatering på hybenlikøren efter 1 år 🙂

3 Replies to “Hybenlikør – hybenvin | Opdateret gæringsproces efter 5 dage”

 1. Hvordan går det med vinen, nu er der næsten gået 1 år siden du sidst skrev om brygget….
  Har selv samlet og klargjort 2 kg hybenskaller, uden kerner og frosset dem i 2-3 dage. Så vil lige høre om dine erfaringer?

  1. Hej Per og tak for din kommentar 🙂
   Brygget står stadig i beholderen, den gærede længe – jeg undre mig dog lidt over at den ikke har taget mere farve end den har, men det er planen at den skal på flaske i løbet af ugen. Jeg laver selvfølgelig et blogindlæg om det her på Buchholm.dk.

   Du skriver at du har lagt hybenskallerne i fryseren, bliver resultatet bedre af det? Vi skal snart have sat årets hybenlikørbryg over, og det handler jo om at få det bedste resultat, så hvis det er bedst at fryse skallerne, vil jeg da prøve det. I år går vi lidt op i mængden og prøver at lave 20-25L hybenlikør/hybenvin.

   1. Jeg fik ideen i en udsendelse med Bonderøven sidste år i sept/okt. Bonderøven var sammen med sin kone ude og plukke hyben, (den udsendelse må vi kunne finde på YouTube) så vidt jeg husker, var det den mindre udgave. Tror det var den type som har groet i Danmark i år tusinder. Altså ikke den som vi har brugt, som er indført og nu er bandlyst af kommuner/stat.
    Som jeg husker det, var det den samme opskrift, som du kan finde hos Pinterest.dk under Hybenroselikør. Der er en meget kortfattet opskrift. Det var sådan, jeg husker Bonderøven, beskrev det.
    Har googlet efter opskrifter på Hybenvin/likør. Men der findes ikke meget, heller ikke internationalt.

    Grunden til de skal fryses er formentlig det fremhæver smagen(de bliver sødere). Eller for at dræbe evt. orm? Jeg ved det ikke….

    Her nu startet på min egen bryg igår. den står nu og venter på at gæringen skal starte. Har ikke tilsat gær, det skulle gerne komme selv.

    Som jeg har forstået det, ud fra Pinterest, skal skallerne blive liggende i vinen under hele prosessen. Altså op til 5 år. Det har jeg i til hensigt at prøve…..før jeg vil filtrere det hele og starte med at klare det og fylde på flasker.

    Jeg har ingen erfaring med vin/øl brygning. Min Far bryggede, men det er nu 45-50 år siden. Han er forlængst afdød, så der er ingen hjælp at hente der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.