Murstensvæg | DIY | New Yorker-style

Murstensvæg | DIY I Giv dit rum et råt look!

Murstensvæg i New Yorker stil er et nemt DIY-projekt at gå til, hvis blot du har en væg, hvor du ved, der gemmer sig mursten bag tapet og puds. Vi fandt vores fantastisk flotte væg, da vi skulle i gang med at indrette vores “Krea-DIY”-rum. Tapetet skulle rives ned og nyt skulle sættes op… Eller det var i hvert fald planen… Meeen, planer kan jo hurtigt laves om, hvis man synes, man får en bedre idé 😉 Vi blev nemlig nysgerrige på, hvad der mon gemte sig bagved tapet og puds… Derfor blev murhammer, mejsel og maske fundet frem, og puds blev banket af et mindre område… Det lovede godt! – Fine gamle håndstrøgne, letbrændte mursten dukkede frem, formentligt fra husets oprindelse i 1902.

Så var det bare om at fortsætte….. 🙂

Det skal du bruge til din new yorker væk

Maske

Hammer

Mejsel

Kost, langskaftet og gerne med lidt hård børste

Forsegler (Vi brugte en halvmat lak)

Kalkkost

Gode tips

Det tog en ca. en dag om at få banket alt puds af væggen, så den stod helt rå. Det støver heeeeelt vildt med al den puds, der skal bankes af (som fyldte ca. 5 klare sække). Derfor er det en fordel, at du husker at holde døren til rummet lukket, selvom der alligevel vil slippe noget støv ud i resten af huset 🙂 OG HUSK MASKEN, så du ikke får al støvet ned gennem luftvejene!

Der bankes puds af murstensvæg med hammer og mejsel

Vask væggen ned vand og kalkkost

Når alle mursten er banket fri for puds med hammer og mejsel, er det en god idé at børste murstene over med en langskaftet kost med hårde børstehår (evt. en gammel gulvskrubbe), så det resterende puds kan komme løs. Derefter kan du med en kalkbørste vaske murstene over med lidt vand, som vist på billedet ovenfor. Vandet tørrer hurtigt ind. Herefter er det en god idé at forsegle murstene, så du slipper for, at der senere hen falder puds ned fra væggen. Vi brugte en halvmat gulvlak, vi havde stående, og det fungerede rigtig fint. Det gør, at murstene ikke fremstår helt skinnende, men stadig har et råt look. Man kan også købe forsegling, som er særligt beregnet til formålet.

DIY krearum med rå murstensvæg

Den rå murstensvæg, New Yorker væg, passer godt i vores “Krea-DIY”-rum og er med til at vække vores inspiration og kreative ideer.

God fornøjelse med din DIY murstensvæg 🙂

Se flere kreative DIY-projekter her på bloggen.

2 Replies to “Murstensvæg | DIY | New Yorker-style”

    1. Hej Anette.
      Vi lavede ikke nye fuger. Vi penslede med mat lak hen over de eksisterende mursten og fuger. Det gør, at muren fremstår lidt ujævn og rustik, så det kommer lidt an på, hvilket udtryk man ønsker 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.