Kamilleolie | Naturlig udtræk af kamilleblomster

Kamilleolie | Naturlig og beroligende olie til cremer

Kamilleolie kan købes i matas eller helsekostbutikker. Jeg har dog sat mig for at lave min egen olieudtræk af tørrede kamilleblomster, som jeg vil bruge som beroligende olie i naturlige, hjemmelavede cremer og sæber. Her kan du følge processen af den naturlige kamille-olie-udtræk og senere læse på bloggen, hvordan jeg anvender den i forskellige cremer og sæber.

Tørrede kamilleblomster til kamilleolie
Kamille godt for: Forskning viser, at kamilles æteriske olie, der indeholder stofferne alfa bisabolol og chamazulen, har en antibakteriel og betændelseshæmmende effekt. Det betyder, at kamille er en effektiv urt til bekæmpelse af svampe og bakterier. Denne kombination gør kamillen egnet til forskellige former for hudproblemer. Kamille har endvidere en beroligende og afslappende effekt og kamilleolie skulle være god mod eksem, tør eller irriteret hud samt ru albuer (Rikke Goerlich, 2007: Urt!).

Det skal du bruge til din kamilleolie

3 spsk tørrede kamilleblomster
Tidselolie
Lille steril glasbeholder

Ingredienser til kamilleolie: tørrede kamilleblomster og tidselolie
Tidselolie: Koldpresset tidselolie er fremstillet af økologiske tidselfrø, der indeholder ca. 77% af den essentielle fedtsyre linolsyre og er derudover tilsat E-vitamin, som øger holdbarheden. Det er en tør olie, der absorberes hurtigt af huden og som egner sig til alle hudtyper, men særligt til uren, moden og normal-fedtet hud.

Fremgangmåde

Put 3 spsk tørrede kamilleblomster i en lille steril glasbeholder. Tilsæt tidselolie, så alle kamilleblomster er dækkede. Sæt låg på og lad kamilleblomsterne trække i olien i ca. 3 uger.

Kamille udtræk - kamilleolie

Filtrering af kamilleolie – udtræk af tørrede kamilleblomster

Nu har kamilleblomsterne trukket i tidselolien i ca. 3 uger. Derfor har jeg i dag filtreret olien. Her kan du læse og se hvordan.

Materieler til filtrering

Olieudtræk af kamilleblomster
Trakt
Tefilter
Lille flaske eller anden beholder
Glas

Fremgangsmåde

Start med at skolde trakt, glas og den flaske/beholder, som olien skal ende med at være i. Hvis du har en trakt, hvis tud passer til åbningen på den flaske, kamilleolien skal opbevares i, kan du filtere den direkte heri. Tuden på min trakt var lidt for stor, derfor filtrerede jeg først olien over i et glas.

Til filtreringen har jeg anvendt et tefilter, men du kan også bruge fx et kaffefilter eller et ostelærred. Jeg klippede mit tefilter lidt til, så det var nemmere at arbejde med, lagde det ned i trakten, som jeg lod hvile på glasset og hældte så kamilleolien ned i tefilteret/trakten.

Så let som ingenting blev olien filtreret, og alle tørrede kamilleblomster lå tilbage i tefilteret. Herefter hældte jeg kamilleolien over i den lille flaske, som jeg vil opbevare olien i 🙂

Følg med på bloggen for at se, hvordan jeg anvender den hjemmelavede kamilleolie i cremer og sæber.
Se fx her, hvordan jeg har anvendt kamilleolien i en vegansk sæbe med kamille og hybenkerneolie.


Se også her, hvordan du kan lave et varmende og beroligende fodbad med kamille og timian

Fodbad med urter, timian og kamille

Vurdering
Kamilleolie | Naturlig udtræk af kamilleblomster | Personlig pleje
Navn
Kamilleolie | Naturlig udtræk af kamilleblomster | Personlig pleje
Beskrivelse
Kamilleolie har en beroligende effekt og kan anvendes i dine cremer. Læs her, hvor nemt du kan lave din egen udtræk af kamilleblomster.
Forfatter
Publisher navn
Buchholm.dk
Logo

One Reply to “Kamilleolie | Naturlig udtræk af kamilleblomster”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.