Kaffelikør | Hjemmelavet og sødet med dadler

Kaffelikør til desserten | DIY | Lavet på hele kaffebønner

Denne kaffelikør er lavet på delikate hele kaffebønner “Ecuador Single Origin kaffe” fra Finca ‘El quinde’. En kaffe, vi prøvesmagte på Formland messe, vinter 2017. Bønnerne overraskede os med sin meget fyldige smag, der har toner af karamel og mørk chokolade.

Ecuador Single Origin kaffe fra Finca ‘El quinde’.

Du kan selvfølgelig lave din kaffelikør på lige præcis de kaffebønner, du har lyst til, men vi anbefaler varmt, at du anvender kvalitets kaffebønner, som fx disse.

Kaffelikør sødet med dadler

Vi forsøger os ud i at søde kaffelikøren med dadler for at undgå raffineret sukker – Nu må vi se om nogle uger, hvordan kaffelikøren tager form … og smag 😉

Ingredienser

Ingredienser til kaffelikør, hjemmelavet

50 cl basis snaps el. vodka
10 g kaffebønner (ca. 60 stk)
8 dadler
1 vaniljestang

Fremgangsmåde

Hvis du ikke har en basis snaps, der allerede er hældt på glas, som den vi har brugt, skal du benytte et glas, som du har skoldet først og hælde vodkaen heri.
Skær så dadlerne i mindre stykker og flæk vanilkestangen. Tilsæt kaffebønner, dadler og vaniljestang i din basis snaps/vodka og skriv dato på.
Lad din kaffelikør stå og hygge sig og følg løbende med, hvordan det går med den 🙂

Kaffelikør på hele kaffebønner, vanilje og dadler

Vi skriver løbende her på bloggen, hvordan det går med vores kaffelikør, der blev lavet den 12-2-2017, og som vi formoder skal trække i 3-4 uger, inden vi kan nyde den til en lækker dessert 🙂

Kaffelikøren står nu og hygger sig i vores barskab 🙂

Hjemmelavet kaffelikør

Hjemmelavet kaffelikør trækker i 3-4 uger.

God fornøjelse med din kaffelikør!

Hvis du har lyst til at bruge de kaffebønner, som vi har brugt, kan du købe dem her 🙂

Opdateret (18-2-17):

Efter 6 dage har likøren trukket, og vi har prøvesmagt den.

På kaffelikørens farve er det tydeligt at se forandringer. Kaffebønnerne er faldet til bunds og likøren er blevet flot gyldenbrun. Likøren har ikke taget meget smag endnu, men man fornemmer dog sødmen fra dadlerne samt aromaen fra kaffen og vaniljen, der behageligt hænger i munden nogle minutter efter smagning. Indtil videre er vi godt tilfredse, den skal dog have lov til at trække yderligere 2-3 uger og forhåbenligt optage lidt mere sødme fra dadlerne. Vi overvejer at tage vaniljen op om nogle dage, da den har afgivet en del smag til likøren. 🙂

Bedømmelse
Opskrift på
Kaffelikør
Oprettet d.
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

2 Replies to “Kaffelikør | Hjemmelavet og sødet med dadler”

    1. Hej. Tak for din kommentar. Kaffelikøren har fået en dejlig smag fra bønnerne, men til vores smag er den blevet lidt sprittet. Forsøget var at søde med dadler, men vi vil prøve at tilføje en sukkerlage af muscovadosukker. Måske ville en større mængde dadler også kunne gøre likøren sødere 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *