Jordbærsalat med myntedressing

Jordbærsalat med grønne asparges og frisk mynte – Smagen af sommer!


Frokost til 1 person – Tilbehør til 2 personer

I grøntsagsboderne her på Samsø er de smukke og søde jordbær kommet på hylderne. Personligt ELSKER jeg jordbær. Det må være noget af det bedste ved, at sommeren kommer ind over Danmark. De smager himmelsk helt som de er. Men de tager sig også godt ud i en frisk salat til grill-bordet. I denne jordbærsalat har de fået selskab af grønne asparges og friske mynteblade fra gårdhaven.

Ingredienser

1/2 bakke rucola
1/2 bundt friske, grønne asparges
8-10 friske jordbær
2 tsk god olie
1 tsk balsamico eddike
1 1/2 tsk agavesirup
2 tsk hyldeblomstsaft
1/2 citron
Salt
En masse friske mynteblade

Fremgangsmåde

Skyl rucola, asparges, jordbær og mynteblade. Knæk enderne af dine asparges, skær dem i passende stykker og kog dem ganske kort (ca. 1 minut) i letsaltet vand. Skær jordbær i skiver, og fordel rucola, asparges og jordbær i en dyb tallerken/skål. Du kan med fingrene plukke nogle mynteblade groft og fordele dem på salaten. Bland alle ingredienserne til dressingen og tilsæt finthakket mynte. Fordel dressingen hen over din jordbærsalat og nyd den i sommervarmen 🙂

Jordbærsalat med myntedressing

Jordbær godt for: Jordbær er rig på fibre og C-vitamin. Det lyder, at fem jordbær om dagen skulle dække ens behov for C-vitamin. Derudover viser forskning, at det røde bær – med sit indhold af folat – kan have en forebyggende effekt for hjerte-kar-sygdomme og i øvrigt – på grund af sit indhold af antioxidanter – have en betydning for kroppens bekæmpelse af kræft.

Salat med jorbær, asparges og mynte

God appetit 🙂


Kilder:
Bjerregaard & Vittrup (2013). Bær i haven og køkkenet.


Se også Buchholm’s opskrift på Kærlighed i rødkål 🙂

Rødkålswraps

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *