Ingefærdressing | Let krydret og sød dressing til salat

Ingefærdressing med rød grape | Krydret dressing til salat på den søde måde

Ingefærdressing … Mangler du inspiration til en lækker salatdressing? Prøv denne ingefærdressing med rød grape. Den giver en frisk, let krydret og sød smag til din salat, uden at overtage. Jeg har fx brugt dressingen til en rødbedesalat med linser og grønne bønner.

Ingefærdressingen er nem at lave “nu og her” inden for overskuelig tid, og kan sagtens holde sig 4-5 dage i køleskabet. Dressingens friske, krydrede og søde kombination gør den også velegnet til vafler eller pandekager, så du kan anvende den til forskellige måltider.

vegansk opskrift 50 min15 min (+ køl i 30 min)

Ingredienser

2 dl vand

6 spsk rørsukker

1 spsk revet ingefær

1 tske stødt kardemomme

saft og kød fra 1/2 grape

Rød grape til ingefærdressing
Grape godt for: Grapefrugten er rig på antioxidanter og stoffer, der hæmmer betændelsestilstande i kroppen (Rikke Goerlich, 2014). Grape har en lidt bitter smag, men fremstår ikke bitter i denne ingefærdressing.
Ingefær til ingefærdressing
Ingefær godt for: Ingefær har ifølge Rikke Goerlich (2013) mange gode egenskaber, som kan fremme både sundhed og velvære. Ingefær kan bl.a. afhjælpe kvalme, forstoppelse, forkølelse og dårligt blodomløb.

Fremgangsmåde

Til din ingefærdressing skal du først koge vand og rørsukker sammen i en gryde, så sukkeret opløses og konsistensen bliver som en lidt tynd sirup (ca. 10 min. under låg ved svag varme). Skræl og riv imens den friske ingefær, og rør det sammen med den færdige sukkerlage sammen med kardemomme. Put saft og frugtkød fra den halve grape ned i en skoldet flaske/beholder, og hæld herefter dressingen i flasken. Stil dressingen på køl og smag til, om du ønsker at tilsætte mere ingefær eller grape, afhængig af, hvad der smager dig. Du har nu en rigtig dejlig ingefærdressing til din salat, som kan holde sig 4-5 dage i køleskabet.

Ingefærdressing

Prøv også at pifte dine veganske vafler eller pandekager op med denne ingefærdressingen 🙂

God appetit!

Bedømmelse
recipe image
Opskrift på
Ingefærdressing | Let krydret og sød dressing til salat | Mad blog
Oprettet d.
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet arbejdstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

One Reply to “Ingefærdressing | Let krydret og sød dressing til salat”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.