Græskarkernespread | Vegansk pålæg

Græskarkernespread med basilikum og citron | Nemt og proteinrigt smørepålæg

Græskarkernespread er virkelig nemt at lave og smager heeelt vildt godt -smurt på brødet bare for sig selv eller under diverse andre pålægsarrangementer 🙂

Ingredienser

1 1/2 dl græskarkerner
1 1/2 tsk groft salt
1 bundt basilikum, eller den mængde du ønsker 🙂
Saften fra 1 citron
1 spsk olie

Ingredienser til hjemmelavet græskarkernespread
Græskarkernespread er en fin kilde til både protein og “gode” fedtstoffer – kernerne indeholder 19 g protein pr. 100 g. 

Fremgangsmåde

Start med at riste dine græskarkerner på en pande ved middel varme, indel de bliver gyldne og begynder at poppe. Skyl herimens basilikum. Når dine græskarkerner er færdige kan du blende dem i en minihakker – til de er helt finthakkede. Tilsæt herefter basilikumblade, citronsaft, salt og olie. Kør det hele rundt, til det er en ensartet masse… og bum-fitteli-bum! Så har du den lækreste proteinrige græskarkernespread til dine rugbrødsmadder 🙂

Græskarkernespread, hjemmelavet, med citron og basilikum, vegansk

Hjemmelavet græskarkernespread med basilikum og citron, smurt på rugbrød

God appetit! 😉


Find inspiration til andre veganske spreads her på bloggen, fx broccoli spread eller smørepålæg med soltørret tomat 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *