Glutenfri quinoa-skorper med chiafrø

Glutenfri quinoa-skorper med chiafrø – en knasende, proteingrig snack

Disse glutenfri skorper skulle egentlig have været morgenboller fra en dej, jeg satte til at koldthæve aftenen forinden. Bollerne ville dog ikke færdigbage indeni, så de fik liv som en anden type brød… nemlig lækre sprøde, proteinrige skorper 🙂

Ingredienser

500 ml vand
7 g fiber HUSK
7 g gær
1 1/2 tsk salt
30 g chiafrø
30 g mandelmel
90 g glutenfri havregryn
200 g quinoamel

Fremgangsmåde

Aften – trin 1

Pisk vand og fiber HUSK sammen i en bageskål og stil det det side i 10-15 min. Tilsæt herefter gær og lad det opløse i væsken. Tilsæt nu de resterende ingredienser og rør rundt til massen er ensartet og våd i det. (Måske lykkes du med en passende fordeling af væske og mel, så du får lækre boller ud af opskriften, hvis det er det du ønsker 🙂 )… Dæk skålen til og stil dejen et køligt sted i huset, så den kan koldthæve natten over.

Morgen – trin 2

Om morgenen, når du vågner, kan du varme ovnen op til 230 grader med bagepladen i ovnen. Tag da bagepladen ud, put et stykke bagepapir og fordel 10 boller rundt på bagepladen med to skeer, som du dypper i vand, inden du tager dejen op af skålen. Bollerne skal ikke formes i hænderne. Bag nu bollerne i ca. 15 min., skru temperaturen ned på 200 grader og bag bollerne yderligere 15 min. til bollerne er gyldne og sprøde uden på.

Boller bliver til skorper – Trin 3

Tag bollerne ud af ovnen og juster ovnens temperatur til 150 grader. Skær herimens bollerne over i halve og vend dem med skorpen nedad. Bag skorperne ved 150 grader i ca. 1 time – Hold øje med, hvornår de bliver sprøde 🙂

Glutenfrit, brød, quinoa-skorper med chiafrø

Glutenfri skorper med quinoamel og chiafrø, vegansk

Skorperne smager rigtig godt blot med smør på, men jeg satte også tænderne i dem smurt med vegansk smørepålæg med soltørrede tomat 🙂

God appetit! 🙂

Du kan også lade dig inspirere af BUCHHOLM’s glutenfri brød med chiafrø

Bedømmelse
recipe image
Opskrift på
Glutenfri skorper
Oprettet d.
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet arbejdstid

One Reply to “Glutenfri quinoa-skorper med chiafrø”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *