Fodbad med timian og kamille | Urte-glade fødder

Fodbad med urter giver glade og varme fødder | Naturens glæder

Fodbad er en dejlig og sansende måde at forkæle sig selv på og få varmen til at strømme igennem kroppen efter en gåtur i vintervejret. Prøv fx at putte urter som timian og kamille i det varme vand, dine fødder vil blive glade for dig! – Timian og kamille indeholder nemlig begge æteriske olier, der har en bakterie- og svampehæmmende effekt (Rikke Goerlich, 2007: Urt!), og en kombination af kamille og varme vil sikkert få dig til at føle dig afslappet for en stund 🙂

Ingredienser

1 balje kogt vand

1 tsk groft salt

Kviste af frisk timian (alternativt 1 spsk tørret timian)

Tørret kamille (Jeg brugte løs kamillete)

Sådan laver dit fodbad med urter

Hæld først kogt vand op i en balje. Tilsæt derefter groft salt, nogle kviste timian (alternativt 1 spsk tørret timian) og en håndfuld tørret kamille. Nu vil duften af timian og kamille sprede sig i rummet. Put dine fødder i urte-vandet, når det har en temperatur, der passer dig, og sid med fødderne heri 5-10 min.

Fødder i fodbad med urter, timian og kamille

Du kan evt. lave en lille fod-scrub i slutningen af dit fodbad, hvor du tager lidt groft salt ud i din ene hånd og gnider foden ind i saltet, mens du holder den oppe fra vand-badet. Det vil skrabe nogle af de døde hudceller af huden.

Timian og kamille i fodbad
Timian godt for: Ifølge forskere i timians virkninger skulle urten have en bakterie- og svampehæmmende effekt både i og uden på kroppen. Den indeholder nemlig et desinficerende stof, der hedder “thymol” (Rikke Goerlich, 2007: Urt!). Kamille godt for: Udover kamillens positive effekter i forbindelse med forkølelse og ondt i halsen, viser forskning, at de æteriske olier i kamille har en antibaktetiel effekt, der kan være med til at bekæmpe bakterier og svampe. Forskningen viser derudover, at kamille har en beroligende effekt (Rikke Goerlich, 2007: Urt!). Disse forhold gør de to urter til en ideel kombination i et afslappende og varmende fodbad 🙂
Ild i brændeovnen
Jeg nød mit urte-fodbad foran brændeovnen 🙂

Fodbad med urter, timian, kamille og groft salt

Efter dit beroligende fodbad kan du smøre fødderne ind i en fed creme – så bliver dine fødder ekstra glade!

God fornøjelse med dit fodbad 🙂

Har du lyst til at mærke timians positive effekter inde i kroppen? Her på bloggen kan du finde lækre madopskrifter med timian, fx vegansk kryddersmør med timianurtete med timian, og ærtesuppe med timian. 

Bedømmelse
recipe image
Opskrift på
Fodbad med urter
Oprettet d.
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet arbejdstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

One Reply to “Fodbad med timian og kamille | Urte-glade fødder”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.