DIY kalkmaling: Gamle Skuffedarius bliver venner med Kalkmaling

DIY kalkmaling: Giv gamle møbler nyt liv

DIY kalkmaling er et super nemt projekt at gå til – selv børnene kan være med her, fordi kalkmalingen er lavet 100 % af naturlige ingredienser, og tørretiden er ca. 30 min. Der er altså ikke længe mellem tanke – handling og resultat, hvilket nogle gange kan gøre et projekt lidt mere overskueligt 🙂

I denne omgang er et lille skuffedarius fra den lokale genbrug til 100 kr. blevet venner med kalkmaling. Skuffedariet havde et par skrammer og var lidt tungt i farven. Først blev de mindre skrammer fuget ud med fugemasse, slebet ned, og så var møblet klar til at suge kalkmalingen til sig.

Gammelt skuffedarie. DIY kalkmaling

Skuffedariet skal have plads sammen med tallerkenrækken i vores gæsteværelse, derfor valgte vi samme farve; “light petrol”.

Kalkmaling i carven light petrol
DIY kalkmaling – Sådan bruger du kalkmaling: Det er vigtigt, at du rører rigtig godt rundt i malingen inden brug. Et godt tip er at vende bøtten på hovedet ca. 30 min. før du skal bruge den. Malingen tager ikke skade af, at du blander en sjat vand i, så den er lidt tyndere at arbejde med. Den har stadig en rigtig fin dækkeevne. Kalkmalingen (her mærket Vintage Paint) er lavet af 100 % naturlige ingredienser, er vandbaseret og næsten helt lugtfrit. Jeg har købt min kalkmaling i en butik på Samsø; Søster Sidevind, men du kan også købe kalkmaling i forskellige hobbyforretninger samt online.

diy kalkmaling på gamle skuffedarius

Så er det bare i gang med at male 🙂 Jeg tog skufferne ud, skruede grebene af og hele møblet fik kalkmaling over to gange, hvor det i mellemtiden tørrede i ca. 30 min.

Hurtigt er skuffefariet forvandlet til et mere let møbel, hvor udskæringerne i træet bliver synlige på en anden måde. Med kalkmalingen får møblet et mat look, og farven er lidt sart grå/blå.

Skuffedariet har fået plads på vores gæsteværelse sammen med den gamle tallerkenrække, der også er malet med kalkmaling.

God fornøjelse med dine DIY kalkmaling projekter 🙂

One Reply to “DIY kalkmaling: Gamle Skuffedarius bliver venner med Kalkmaling”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.