Dadelkugler med peanuts – også kendt som “snickers kugler”
Hvis du har en sød tand, er disse dadelkugler med peanuts helt sikkert en vinder. De smager vildt godt og indeholder ingen tilsat sukker eller animalske produkter – dejlig vegansk konfekt til at nyde hjemme eller medbringe som værtindegave. I denne opskrift er dadelkuglerne tilsat lidt god rom for at give kant og dybde til smagen.

Ingredienser:
150 g bløde dadler (uden sten)
Ca. 3 spk. peanutbutter
Lidt salt
3 tsk god rum (jeg brugte Diplomatico rom)
100 g saltede peanuts (+ evt. lidt til pynt)
80 g mørk chokolade til overtræk (70%)
Fremgangsmåde:
Når du skal lave dine dadelkugler med peanuts og rom, skal du først fjerne stenene fra dadlerne og dernæst køre dem til en mos i din blender eller minihakker. Dernæst tilføjer du peanutbutter, rom og lidt salt til dadlerne og kører det hele rundt til du har en glat masse.
Når jeg tidligere har lavet disse dadelkugler – også kendt som “snickers kugler” – har jeg kørt peanutsene med i blenderen. I denne opskrift tilsættes peanuts i stedet hele og æltes rundt i dadelmassen med hænderne, hvilket jeg synes giver en lækker kontrast til kuglerne med den bløde dadelmasse og den sprøde nøddekonsistens fra de hele peanuts.
Massen kan godt være meget blød, når du har arbejdet med den med hænderne. Du kan evt. stille den på køl ca. 15 min., så den bliver lettere at arbejde med, når du skal trille dadelkuglerne.
Nu skal massen trilles til kugler efter den størrelse du ønsker. Jeg laver dem ikke så store, da det er en god undskyldning for liiige at spise en ekstra… eller to… af de lækre dadelkugler 😉
Nu mangler dadelkuglerne blot at blive overtrukket af en god mørk chokolade (70%). Du kan med fordel stille kuglerne på køl, mens du smelter chokoladen over et vandbad.
Dadelkuglerne vendes nu i den smeltede chokolade og lægges fx på et skærebræt dækket med bagepapir. På den måde slipper de lettere, og al den dejlige chokolade bliver på dadelkuglerne 🙂
Du kan evt. pynte dine færdige dadelkugler med hakkede peanuts eller andet lækkert til øjet efter fri fantasi!
Stil til sidst kuglerne på køl – og nyd dem i dejligt selskab! 🙂

Jeg plejer at lave dadelkuglerne dagen inden, jeg skal bruge dem, og opbevarer dem i et glas på køl. Efter min egen og min dejlige kærestes mening smager dadelkuglerne bedst, når de har stået på køl natten over og sat sig – og når de kommer fra køl og er lidt kolde og faste i konsistensen.
God appetit! 🙂
Det ser super lækkert ud og fine kugler i lækre omgivelser, det virker så fint. knus fra Mille 🙂
Tak, Mille 🙂
Hej vi smagte dem i går. De var lækre hilsen Klaus 🙂
Dejligt, I kunne lide dem! 🙂