Chiagrød med havtorn og mynte | energibooster
Chiagrød med havtorn og mynte er fyldt med gode næringsstoffer og derfor en god energigrød til dagen. Kombinationen af havtorn og mynte gør grøden både syrlig og frisk.
-
Opskrift
-
Læs mere om ingrediensernes virkning i kroppen
Ingredienser
1 dl havregryn
1 spsk chiafrø
2 dl vand
1 dl plantemælk
1/2-1 tsk salt (smag til)
1 tsk revet ingefær
2 knivspids gurkemeje
2 knivspids vaniljepulver
1 tsk kokosolie (kan sagtens udelades)
3 spsk havtorn
Mynteblade efter temperament. Jeg brugte ca. 20 mynteblade.
Valnødder til topping
Fremgangsmåde
Tilsæt havregryn, chiafrø, salt, ingefær og vand i en lille gryde og kog det op ved middel varme. Tilsæt nu havtorn, vaniljepulver, gurkemeje samt rismælk. Grøden har brug for megen væske, fordi chiafrøene suger meget til sig. Tilsæt til sidst kokosolien og myntebladene – du kan evt. rive dem i lidt mindre stykker med fingrene. Top din chiagrød med lidt friske mynteblade og valnødder.
Ingrediensernes virkning i kroppen
Chiafrø godt for
Chiafrø er en naturlig, plantebaseret kilde til protein, fibre og omega-3-fedtsyrer. Ny forskning anbefaler, at man indtager sine chiafrø, når de har optaget væske, dvs. ikke i rå form, men eksempelvis i en grød som denne.
Se her, hvordan du kan anvende de næringsrige chiafrø i dit bagværk 🙂
Havtorn godt for
Havtorn vokser i den fri natur i Danmark – oftest ved kysten – og er modne i august/september måned. De små gule bær er kendt en vitaminbomber, fordi hvert bær indeholder lige så meget C-vitamin som en hel appelsin og desuden indeholder vitamin A, B og E.
Mynte godt for
Krydderurten mynte er rig på æteriske olier, der har en bakteriedræbende virkning i kroppen og skulle være særlig godt for luftvejene samt fordøjelsen. Derudover indeholder mynte immunforsvarsstyrkende antioxidanter, der er med til at beskytte kroppens celler og forhindre inflammationer.
Ingefær og gurkemeje godt for
Både ingefær og gurkemeje bidrager med en antiinflammatorisk virkning i kroppen.
God appetit – og god dag! 🙂
Kilder:
Eckmann, Anette (2010): Naturens Spisekammer.
Kreutzer & Larsen (2015): Antiinflammatorisk kost.
Sund-forskning.dk





