Brød med chiafrø, det er lækkert og proteinrigt
Dette brød med chiafrø og en masse andre dejligt frø, kerner og nødder er fri for gluten og giver dig en masse gode nærings- og fedtstoffer.
Lækkert brød med chiafrø, kerner, nødder og et tvist af skovsyre 🙂
På skovturen kan urten “skovsyre” være en gavnlig snack. De små grønne blade fremkalder nemlig spyt i munden, så man føler mindre tørst. I dag kom de dog med hjem i røreskålen som ingrediens til et lækkert brød fyldt med kerner, frø og nødder.


Ingredienser:
1 dl chiafrø
1 dl græskarkerner
1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 håndfuld mandler (jeg brugte hjemme-saltede mandler)
1 håndfuld valnødder
½ dl olivenolie
3 æg
1 tsk. salt
1 lille håndfuld skovsyre (kan sagtens udelades eller erstattes med andre urter 🙂 )
Bland alle ingredienserne i en skål.
Hæld massen i et olivenolie smurt ovnfast fad og bag det ved 160 grader i ca. 50-55 min.
Du har nu det lækreste brød med chiafrø fyldt med protein og gode næringsstoffer. Brødet kan holde sig i ca. 4-5 dage.
Du kan evt. nyde brødet med vegetarisk pålæg som broccoli spread eller tomatsalat med hyben eller som tilbehør til en varmende sød kartoffel– eller ærtesuppe.
God appetit!
Kilder: Helsenyt.com
Har du lyst til at prøve et franskbrød med chiafrø? Så prøv denne opskrift 🙂

5 Replies to “Brød med chiafrø – glutenfrit og proteinrigt chiabrød”