Brød med chiafrø – glutenfrit og proteinrigt chiabrød

Brød med chiafrø, det er lækkert og proteinrigt

Dette brød med chiafrø og en masse andre dejligt frø, kerner og nødder er fri for gluten og giver dig en masse gode nærings- og fedtstoffer.

Brød med chiafrø ingredienser til chiabrød

Lækkert brød med chiafrø, kerner, nødder og et tvist af skovsyre 🙂 


På skovturen kan urten “skovsyre” være en gavnlig snack. De små grønne blade fremkalder nemlig spyt i munden, så man føler mindre tørst. I dag kom de dog med hjem i røreskålen som ingrediens til et lækkert brød fyldt med kerner, frø og nødder.

Lækkert chiabrød med skovsyre
Skovsyreren er udbredt i de danske skove og er rig på c-vitamin. Skovsyre smager frisk og syrligt og kan også bruges i salater. Urten er giftig i større mængder, da den indeholder oxalsyre.
chiafrø, rig på omega-3
Chiafrø godt for: Chiafrø er effektive for en god fordøjelse, kan hjælpe til at øge optagelsen af næringsstoffer og fremme udskillelsen af affaldsstoffer. De små mørke frø indeholder kalk, bor, og mange andre mineraler, vitaminer, fibre og antioxindater, og så indeholder de 15% protein. Frøene er den rigeste vegetabilske kilde til omega-3 fedtsyrer.

Ingredienser:

1 dl chiafrø

1 dl græskarkerner

1 dl solsikkekerner

1 dl hørfrø

1 dl sesamfrø

1 håndfuld mandler (jeg brugte hjemme-saltede mandler)

1 håndfuld valnødder

½ dl olivenolie

3 æg

1 tsk. salt

1 lille håndfuld skovsyre (kan sagtens udelades eller erstattes med andre urter 🙂 )

Chiabrød dej til brød med chiafrø solsikkekerner, græskarkerner, æg valnødder, chiafrø

Bland alle ingredienserne i en skål.

Dej til chiabrød, brød med chiafrø, blandede kerner vegetarisk og proteinrigt

Hæld massen i et olivenolie smurt ovnfast fad og bag det ved 160 grader i ca. 50-55 min.

Brød med chiafrø, bageform med chiabrød dej inden bagning i vandbad

Du har nu det lækreste brød med chiafrø fyldt med protein og gode næringsstoffer. Brødet kan holde sig i ca. 4-5 dage.

Brød med chiafrø, chiabrød: Bageopskrift på lækkert brød med kerner nødder og skovsyre.

Du kan evt. nyde brødet med vegetarisk pålæg som broccoli spread eller tomatsalat med hyben eller som tilbehør til en varmende sød kartoffel– eller ærtesuppe.

God appetit!

Kilder: Helsenyt.com

 Har du lyst til at prøve et franskbrød med chiafrø? Så prøv denne opskrift 🙂

Franskbrød med chiafrø

 

 

Bedømmelse
recipe image
Opskrift på
Brød med chiafrø - glutenfrit og proteinrigt chiabrød
Oprettet d.
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet arbejdstid

5 Replies to “Brød med chiafrø – glutenfrit og proteinrigt chiabrød”

  1. Pingback: Broccolispread
  2. Pingback: Hyben salsa -

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *